Takken

Hier vindt u de onderverdeling van onze groepen. Voor meer info over hun programma, nieuws of leiding, klik op het icoontje van de tak of zoek de juiste tak in het menu-overzicht!

kapoenenHet leven van een 6– of 7- jarig elfje en kapoen is er één vol spel spel, fantasie, creativiteit en expressie. Spelenderwijs en vol energie ontdekken we dit scoutsjaar de grote wereld. Elke zaterdag staan we paraat voor onze hartverwarmende kapoenen en doen we ons best om hen de eerste stappen te laten zetten in het spel van scouting. Het is iedere keer genieten van hun kronkels in hun fantasie. Samen spelen, de slappe lach krijgen, de eerste maal op kamp, nieuwe scoutsvriendjes voor het leven leren kennen, stap voor stap de natuur ontdekken, …

woutersJongens en meisjes tussen 8 en 11 jaar zijn welkom bij de kabouters en welpen. Nu jullie niet langer de jongsten zijn, slaan we verder het scoutsie pad in en staan avontuur en spel centraal. Bovendien nemen jullie meer en meer de touwtjes zelf in handen. We maken samen doorheen het jaar een reis vol verhalen en fantasie. We trekken er samen op uit en beleven vele toffe onvergetelijke avonturen. Onder het motto “samen staan we sterk“ leren we onszelf maar ook elkaar op een boeiende manier kennen, want niemand is alles, niemand is niets… iedereen is altijd iets!!

jonggiversAls jonggids en jongverkenner van 11 tot 14 jaar staat je meer te wachten dan je denkt. Wij zoeken steeds het avontuur op en leren verantwoordelijkheid dragen. Iedereen draagt zijne kassei bij om een hecht team te vormen. Stilaan leren we ook dat scouting meer is dan activiteiten alleen en dat de opgebouwde vriendschappen over de scoutsgrenzen heen gaan. Het speelse karakter is nog steeds aanwezig. Joggi’s bruisen van energie. Actie, durf en fun zijn onze troeven.

takteken_zeegidsen-verkenners_hr_rgbDe grieten en kerels van 15 tot 17 lentes jong horen thuis bij deze bonte bende. Wij zijn een hechte vriendengroep op zoek naar avontuur en dit af en toe ook op het avond-uur. In de overgang naar leiding-zijn, nemen we meer verantwoordelijkheid op en krijgen we meer inbreng in onze scoutsactiviteiten. Grotere Deze stap naar volwassenheid is bij ons altijd dolle pret. We smijten ons ieder weekend opnieuw vol enthousiasme. Zoals oude wijn zijn wij eveneens superfijn!

takteken_jins-loodsen_hr_rgb

Krijg je er na al die jaren nog niet genoeg van? Als overgangsjaar naar het leiding zijn vormen we een JIN. Want Jij en Ik, een Noodzaak! Het laatste jaar is een beetje een speciaal jaar. De leiding is geen echte leiding meer, maar werkt samen met de leden aan hun activiteiten. Samen realiseren ze de wildste plannen, of dat nu een kooknamiddag is een bedevaart naar Oostakker-Lourdes of een zeepkistentoernooi! En vergeet het ultieme project van het hele jaar niet: het kamp natuurlijk!

.